top of page

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Σπυριδούλα,  είμαι διατροφολόγος, σύζυγος και μητέρα 4 παιδιών. Η διαιτολογία μπήκε στη ζωή μου τυχαία, αν πιστεύεις στην τύχη!


“Προσωπικά  πιστεύω ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία!”

Η ζωή και οι επιλογές μου φυσικά, με οδήγησαν σε ένα επάγγελμα που στην πορεία κατάλαβα πως εξυπηρετεί απόλυτα αυτό που ήθελα να δώσω στους ανθρώπους!


​“Αν ο Θεός σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια από αυτά που προσδοκάς, ουσιαστικά σου ανοίγει έναν άλλο δρόμο που δεν θα μπορούσες να έχεις φανταστεί από μόνος/η σου!”

Αυτό συνέβη και με μένα και νιώθω τρομερά ευγνώμων για ότι μου έχει δωθεί!

_D852718.jpg

Εμπειρία και Σπουδές

Είμαι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και κατέχω νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το 2014 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο υπέροχο νησί της Ρόδου και συνεργάζομαι με άλλους επιστήμονες υγείας για την αποτελεσματικότερη βοήθεια στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται για τη διαχείριση της διατροφής και του βάρους τους.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου” και εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα “Εκτίμηση του βάρους παιδιών δημοτικού σχολείου και συσχέτιση με διατροφικούς δείκτες”.

Το έτος 2013 παρακολούθησα και ολοκλήρωσα επιτυχώς το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στη Μεσογειακή Διατροφή και την Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών νοσημάτων, από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2016 κατέκτησα τον τίτλο “Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity” και απέκτησα την ικανότητα να διαχειρίζομαι με επιτυχία άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και διαταραχές συναισθηματικής υπερφαγίας.

Παρακολουθώ Μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, με θέματα που αφορούν στο Σακχαρώδη Διαβήτη.


Διοργανώνω βιωματικά σεμινάρια και ανοιχτές ομιλίες με σκοπό την εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής.

Εκπαιδεύομαι για την απόκτηση όλο και περισσότερων δεξιοτήτων που αφορούν την γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής και της παχυσαρκίας.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον μου έχει στραφεί στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών.  Προτεραιότητά μου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων, ώστε να βοηθήσω όσο περισσότερα παιδιά μπορώ να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με κακές διατροφικές συμπεριφορές.

Το Όραμα Μου

Είναι να βοηθήσω τα παιδιά να αγαπήσουν τη διατροφή και το σώμα τους.  Θέλω να αλλάξω τον τρόπο

που μέχρι τώρα οι γονείς διαχειρίζονταν προβλήματα βάρους και παχυσαρκίας στα παιδιά τους.

Θέλω η δίαιτα να πάψει να είναι συνώνυμο της στέρησης και της αυτοτιμωρίας.

Από την εμπειρία μου έχω καταλάβει πώς όταν οι γονείς αδυνατούν να αναγνωρίσουν ή να αντιμετωπίσουν τα διατροφικά  προβλήματα που οι ίδιοι έχουν, αυτό διαιωνίζεται στα παιδιά.

Χρειάζεται να σπάσει ο φαύλος κύκλος.

Επιδίωξη μου είναι οι γονείς να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα με το φαγητό και να εκπαιδευτούν, έτσι ώστε να περαστεί το μήνυμα στις επόμενες γενιές, ότι ο αυτοσεβασμός και η αυτοφροντίδα δεν είναι εγωισμός...

“...είναι ένας τρόπος να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Θεό για το δώρο που λέγεται σώμα!”

Ο Xώρος Mου

Το 2020 σε μια περίοδο που οι συνθήκες ήταν κάθε άλλο παρά ευνοϊκές, δημιουργήθηκε το «Κέντρο Διατροφικής Αλλαγής».

Είναι ένας χώρος που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη, με τη βοήθεια ανθρώπων που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωση τους!

Κάθε γωνιά του είναι φτιαγμένη σε στόχο να σε εμπνέει, να σε παρακινεί και να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια και ζεστασιά!

_D852597-Edit.jpg
bottom of page